هشدار رگولاتوری؛

«ریپیترهای غیرمجاز» عامل مهم کاهش کیفیت ارتباطات موبایل

«ریپیترهای غیرمجاز» عامل مهم کاهش کیفیت ارتباطات موبایل

مدیرکل نظارت بر طیف رگولاتوری با بیان اینکه تداخلات رادیویی یکی از عوامل مؤثر در افت کیفیت ارتباط مشترکان موبایل است، گفت: بیشترین عامل تداخل مربوط به تکرارکننده‌های غیرمجاز تلفن همراه است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، عظیم فرد در جلسه کمیته پایش کیفیت اینترنت تاکید کرد: در حال حاضر بیشترین تداخلات در باندهای فرکانسی ۹۰۰ و ۱۸۰۰ مگاهرتز و مربوط به تکرارکننده‌های غیرمجاز (repeater)، تقویت‌کننده‌های آنتن تلویزیون، رادیو شناسه (Radio Frequency Identification) و مسدودکننده‌ها است.

وی افزود: ۶۵ درصد از عوامل تداخل مربوط به تکرارکننده‌های غیرمجاز (ریپیتر) است. تجهیزات تکرارکننده در بسیاری از نقاط به عنوان راهکاری برای رفع مشکلات عدم پوشش تلفن همراه استفاده می‌شود اما اغلب این تجهیزات، غیرمجاز بوده و استفاده از آن تا شعاع چند صد متری باعث ایجاد تداخل و افت کیفیت ارتباط مشترکین می‌شود.

فرد درباره اقدامات رگولاتوری برای رفع تداخلات داخلی گفت: با توجه به پایش و مانیتورینگ آنلاین و میدانی از طریق ماشین‌های پایش در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نقاط دارای تداخل فرکانسی شناسایی شده و پس از آن تجهیزاتی که عامل تداخل فرکانسی هستند جمع‌آوری و ضبط می‌شوند.

مدیرکل نظارت بر طیف رگولاتوری اظهار داشت: در ۹ ماهه اول سال جاری ۳ هزار و ۱۷۵ مورد تداخلات تلفن همراه در سامانه تداخلات رگولاتوری ثبت شده است که هزار و ۶۱۳ مورد مربوط به تداخل با شبکه همراه اول و ۹۲۰ مورد مربوط به تداخل با شبکه ایرانسل بوده و در مجموع هزار و ۲۰ مورد آن رفع شده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین عامل تداخلات، تکرارکننده‌های غیرمجاز هستند، تصریح کرد: در برخی از نقاط مشترکان حقیقی یا حقوقی برای رفع نیاز ارتباطی خود به دلیل پایین بودن قیمت، از تجهیزات تکرارکننده غیرمجاز استفاده می‌کنند در حالیکه مشترکان می‌توانند مشکلات مربوط به نداشتن پوشش تلفن همراه در منطقه مورد نظرشان را از طریق سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵، به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا اپراتوری که از آن سرویس دریافت می‌کنند اعلام کنند تا پیگیری لازم برای رفع آن انجام شود.

دکتر فرد تداخلات بین‌المللی در باندهای فرکانسی مورد استفاده شبکه‌های اپراتوری را یکی دیگر از دلایل افت کیفیت ارتباط در نقاط مرزی اعلام کرد و گفت: ما با ۱۵ کشور مرز زمینی و دریایی داریم که تداخلات فرکانسی و سرریز سیگنال رادیویی با آنها را در قالب تفاهم‌نامه‌های دو جانبه یا مقررات رادیویی بین‌المللی بررسی کرده و برای رفع آن اقدام می‌کنیم.

کد خبر 5390985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha